Івано-Франківськ

Мер Косова розповів, чому в громаді завжди проблеми із дровами

Проблема з дровами пов'язана з ускладненням процедур їхньої закупівлі й ростом цін.

Мер Косова розповів, чому в громаді завжди проблеми із дровами

Мер Косова Юрій Плосконос зазначив, що як не дивно, в Карпатах завжди є дефіцит деревини. Про це він розповів у інтерв’ю Суспільному, пише ПІК.

Це, з його слів, переважно зумовлене двома чинниками.

“Перший — це те, що попри велику площу національно парку, там не проводять рубки головного користування. Там є вибіркові, санітарні рубки, зруби хворих дерев. Хоча, в принципі, вони забезпечують деревиною велику кількість користувачів”, — розповідає очільник Косова.

Друга причина – довга процедуру відведення деревини:

“Якщо підприємство намагається взяти лісорубний квиток десь навесні, то в кінці літа, якщо все йде добре, воно проходить низку певних процедур, зокрема й від Мінекології. Аж тоді, вже коли отримали дозвіл, вони мають погодити рубки з органами місцевого самоврядування. Тривала процедура і приводить до того, що є дещо штучний дефіцит”.

Голова громади також сказав, що 28 з 29 навчальних закладів Косівської ТГ опалюються дровами.

“В нас є 29 навчальних закладів — вісім садочків, решта — школи в 15 населених пунктах. Всі вони, за винятком одного, опалюються дровами. В цьому одному є котел на газі. Але в нас є запасний котел, і за потреби ми за день-два можемо його поміняти й також перейти на дрова”, – додав Плосконос.

Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено