Івано-Франківськ

Ціна на дрова на Прикарпатті зросла на 10%: яка причина

Середня ціна дров 1 групи по лісгоспах області складає 900 грн. м3, 3 групи 750 грн. м3. На нижньому складі

firewood scaled

Середня ціна дров 1 групи по лісгоспах області складає 900 грн. м3, 3 групи 750 грн. м3. На нижньому складі вартість дров буде вищою і складатиме 1200 грн, інформує ПІК.

Про це під час пресконференції повідомив начальника Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Кокоць. 

Також підприємства крім звичайних дров, реалізовують ще й колоті. Їх ціна, зрозуміло, вища, бо вони фактично готові для використання. Вартість колотих дров складає   в середньому 1960 грн. куб.м

“Ціна дров залежить від місця продажу. Найдешевші дрова будуть на верхньому складі, коли покупець самостійно організовує транспорт і перевезення дров. На нижніх складах ціна буде дорожчою. У ціну дров не входить доставка. Покупець самостійно забезпечує вивіз дров зі складу“, – розповіли у обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

За теплотворною здатністю дрова поділяються на три категорії. Перша категорія, дорожча – це твердолистяні породи: дуб, клен, в’яз, береза, акація, граб, ясен. Друга – сосна, вільха. Третя – ялина, осика, тополя, липа, верба. Остання, звісно, дешевша й менш теплотвірна.

Лісівники додають, що для опалювальних цілей бажано, щоб тепловиділення відбувалося повільніше, але більш тривалий час.

Нагадаємо, головний лісівник Прикарпаття прозвітував за 100 днів роботи.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено