Івано-Франківськ

Донором став тато: у Львові пересадили нирку 4-річному хлопчику з Прикарпаття (ФОТО)

Маленькому Миколці у 2019 році діагностували хронічний гломерулонефрит.

Донором став тато: у Львові пересадили нирку 4-річному хлопчику з Прикарпаття (ФОТО)

У Львові провели чергову успішну трансплантацію нирки для наймолодшого пацієнта з Прикарпаття. Донором для хлопчика став тато. Про це повідомляє Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, пише ПІК.

“На лікування у медзаклад Миколку доправили каретою швидкої допомоги з важкою нирковою недостатністю. У реанімаційному відділенні лікарні медики стабілізували стан хлопчика. Відтак він понад 1,5 року отримував лікування перитонеальним діалізом під спостереженням наших лікарів”, – йдеться у повідомленні.

До операції маленького пацієнта готували кілька місяців.  Хірурги, які оперували хлопчика, кажуть, що трансплантація у 4-річного Миколки мала свої хірургічні особливості через вік та вагу реципієнта і донора.

“Пересадка дорослого органа маленькій дитині завжди ускладнена, адже маємо справу з дрібними дитячими судинами, і тому анастомози тут “ювелірні”. Але завдяки фаховості команді лікарів Центру та їхніх колег із Львівської обласної клінічної лікарні трансплантація минула успішно: син і тато почуваються добре, і уже мріють про подорожі, на які досі не могли наважитись через хворобу”, – розповідають медики.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено