Івано-Франківськ

В Україні знизять температурний мінімум у квартирах з початку опалювального сезону

Зокрема, прем'єр-міністр Денис Шмигаль закликав українців заощадливо використовувати газ та вугілля.

8617d41 shmygal uryad screenshot

В Україні температурний мінімум у житлових приміщеннях взимку буде знижений до 16 градусів, тому що в нинішніх умовах газ і вугілля слід використовувати економно. Про це сказав прем’єр Денис Шмигаль під час засідання уряду у середу, 12 жовтня, пише ПІК.

“Після увімкнення опалення ми закликаємо заощадливо використовувати газ і вугілля. Так, це означатиме зменшення температури в квартирах. Мінімально допустиме значення цієї зими буде 16 градусів, а середнє — 18 градусів. Це необхідність і це наш внесок у перемогу. Адже від кожного з нас залежить, як ми пройдемо цю зиму”, – наголосив очільник Уряду.

За його словами, для проходження цієї осені та зими треба зменшити споживання електроенергії, щоб менше відключати її за графіком. В ідеалі, з 17:00 до 22:00 Україні треба використовувати на 25% менше електрики. Поки що українці змогли зменшити споживання на 10%. 

“Ми були готові до того, що Росія спробує знищити важливі інфраструктурні об’єкти і проробляли різні сценарії реагування. Було закуплене необхідне резервне обладнання… Водночас ми маємо бути готові до тимчасових перебоїв з електроенергією. Це воєнна реальність…”, – зазначив Денис Шмигаль.

Український прем’єр також закликав українців ретельно підготуватися до зими, бо вона буде важкою через намагання Росії залишити Україну без електроенергії й тепла для тиску холодом.

“Бажано, аби в кожній родині був запас необхідних базових речей: теплий одяг, свічки, ліхтарики, батарейки. Це важливо підготувати на випадок, якщо внаслідок масованих ракетних обстрілів зникне світло чи тепло”, – додав прем’єр-міністр.

До слова, тільки цієї доби (12 жовтня) вже було 8 обстрілів у 3 регіонах України, а всього за останній три дні зафіксовано 128 обстрілів, унаслідок яких було пошкоджено понад 200 різних об’єктів, серед них – 28 об’єктів енергетичної інфраструктури. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено