Івано-Франківськ

Віялові відключення: за яких умов у Львові та області можуть вимикати світло

Голова облдержадміністрації Максим Козицький закликав до відповідального використання електроенергії.

Віялові відключення: за яких умов у Львові та області можуть вимикати світло

У Львові та області внаслідок ракетних ударів протягом останніх днів були пошкоджені 4 електропідстанції, дві з них знищені повністю. Одразу після ворожої атаки понад 1 000 населених пунктів, понад 1,5 мільйона жителів області опинилися без електроенергії та централізованого водопостачання. Про це повідомив очільник Львівщини Максим Козицький в ефірі телемарафону, пише ПІК.

“У перший день масованих ударів “лягло” майже 80% мобільної мережі. Однак протягом 24 годин вдалося відновити постачання електроенергії по населених пунктах та повністю відновити подачу води. Перебої на верхніх поверхах багатоповерхівок пояснюються ж тим, що напруга “скаче”, немає достатньої потужності і не всі абоненти з кожного міста знову підключені до мережі”, – сказав він.

Також за його словами,  у Львівській ОВА погоджуються з закликами Укренерго щодо відповідального користування електроенергією, зокрема у ранкові пікові години з 8 до 11 ранку. Наразі в області немає графіка відключень, але якщо споживання електроенергії збільшиться, доведеться обмежувати промисловість та побутових споживачів.

“Якщо не вдасться в години пік зменшити споживання, то ми будемо говорити про можливі віялові відключення і подачу електроенергії у різних районах у різний час”, – зазначив Козицький.

Пан Максим сказав, що в області поступово підіймають рівень напруги, видачу потужності по об’єктах, однак зауважив, що зараз доволі складно вийти на рівень потужності, який був до понеділка, 10 жовтня.

Щодо лікарень, то голова Львівської ОВА підкреслив, що зараз кожний медичний заклад повністю забезпечений дизельними генераторами і жодна лікарня не залишиться без подачі електроенергії. 

До слова, в Україні з початку опалювального сезону зменшать температурний мінімум у житлових приміщеннях до 16 градусів.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено