Івано-Франківськ

Дефіциту не буде: чи зростуть ціни на яйця, цукор та олію

Ціни на ряд харчових продуктів повинні стабілізуватися.

Depositphotos 65716619 s 2019 640x360 1

У Міністерстві аграрної політики та продовольства України запевнили, що дефіциту продовольства у країні не буде. У листопаді українці зможуть побачити певну стабілізацію продовольчих цін.

Про це заявив заступник глави Мінагро Маркіян Дмитрасевич, пише Громадське. 

За його словами, внутрішня продовольча безпека України повністю забезпечена: буде вдосталь соняшникової олії, цукру та яєць. Підстав для суттєвого здорожчання цих продуктів немає. На процеси ціноутворення продуктів впливатиме насамперед загальна інфляція, вартість енергоносіїв та логістики.

“Так, аграрії вже зібрали 2,6 млн тонн насіння соняшника, прогноз збору на цей рік — 9,5 млн тонн. Це менше, ніж за попередній рік, коли зібрали рекордні 16,3 млн тонн соняшника, але для внутрішніх потреб цього більш ніж достатньо”, – йдеться у дописі.

Дмитрасевич запевнив: якщо не говорити про загальну інфляцію та здорожчання логістики, росту ціни на олію не має бути.

Ціна на цукор також має залишатися стабільною. Аграрії посіяли 180 тисяч га цукрового буряка, із зібраного цьогоріч буряка має вийти 1 млн тонн цукру.

Найближчим часом мають також вирівнятися ціни на яйця. Дмитрасевич пояснив, що вони подорожчали через знищення птахофабрик (зокрема у Чорнобаївці та в Донецькій і Луганській областях), нестачу курей, які несуться, та скорочення виробництва яєць.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено