Івано-Франківськ

Терпець урвався: Дмитро Кулеба закликав ЄС застосувати санкції проти Ірану

Міністр закордонних справ України приєднався до засідання Ради міністрів ЄС.

Терпець урвався: Дмитро Кулеба з бомбосховища закликав ЄС застосувати санкції проти Ірану

Дмитро Кулеба розповів своїм європейським колегам про сьогоднішні обстріли України, зокрема, Києва російськими окупантами і наголосив, що вони безпосередньо впливають на енергетичну систему Європейського Союзу також. Про це він сказав у своєму відеозверненні у понеділок, 17 жовтня, пише ПІК.

“Спершу я розказав їм, як усе було зранку, я як і ви усе чув, пережив. Недалеко від мого будинку пролітав один із дронів. Собака запанікувала. Я також дуже чітко пояснив своїм колегам, що це ж не просто атака на українську енергетичну інфраструктуру, це атаки і на вашу енергетичну безпеку. Тому, що через те, що Росія руйнує нашу енергосистему, ми не можемо експортувати електроенергію до ЄС і допомагати вам переживати енергетичну кризу”, – зазначив дипломат.

Окрім того, глава МЗС закликав Європейський Союз ввести санкції проти Ірану.

“Я сьогодні вперше в історії україно-іранських відносин закликав застосувати санкції проти Ірану. Що називається, терпець урвався… Ми слухали дуже довго різні пояснення, але правду не сховаєш. Вона сьогодні прилетіла в будинки міста Києва. Тому час застосувати санкції проти Ірану за постачання зброї РФ”, – наголосив міністр.

До слова, Іран заявив, що не надав росіянам зброї для війни проти України.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено