Івано-Франківськ

Президент Гвінеї привіз в Україну “меседж” від Путіна

Умару Сісоку Ембало став першим лідером африканської держави, який відвідав Київ з початку повномасштабного вторгнення.

Президент Гвінеї привіз в Україну "меседж" від Путіна

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з президентом африканської країни Гвінеї-Бісау Умару Сісоку Ембало. Він заявив, що диктатор Путін просив його передати меседж Зеленському. Про це пише ПІК з посиланням на ТСН.

За словами очільника Гвінеї-Бісау Путін сказав йому, що “готовий до переговорів з президентом Зеленським”.

“Учора я був у Москві, з президентом Путіним, який мене просив передати меседж, поговорити з вами. І, дійсно, виходячи з того, що прямий діалог є надзвичайно важливим для наших дій спільних. І я можу сказати, що це також дуже важливо з точки зору продовольчої безпеки”, – сказав Ембало.

Президент Зеленський наголосив, що для переговорів про діалог треба, щоб одна держава поважала іншу державу, її територіальну цілісність, суверенітет і кордони.

“Я думаю, що саме з таких дуже простих, фундаментальних речей починається будь-що. Поки що всього цього немає. А бажання російського президента говорити, я думаю, що це не більше, ніж спланована риторика, яка повинна спрацювати на його внутрішню аудиторію і на аудиторію тих держав, які ще не ізолювали політику між своєю державою і державою під назвою “Росія”, – зазначив глава держави.

Він додав, що Путін, який нібито закликає до діалогу, відправив 400 безпілотників вбивати українців.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено