Івано-Франківськ

Легка промисловість Прикарпаття: чим здивували колег з прифронтових регіонів представники бізнесу в галузі

Стабілізація економіки неможлива в сьогоднішніх умовах без релокації бізнесу, пошуку нових можливостей та партнерства.

Саме тому, завдяки проєкту, що реалізовує команда Івано-Франківської ТПП, на Прикарпатті проводять бізнес-тури, що сприяють підприємцям з прифронтових регіонів знайти для себе ці нові можливості.

Сьогодні відбувся  сьомий бізнес-тур для підприємців, що працюють у сфері легкої промисловості. Незважаючи на тривожний для країни час, 20 підприємців з прифронтових територій приїхали на Івано-Франківщину, щоб побачити досвід ведення справи в цій галузі від місцевих господарів.

«З початку війни в нашу область переїхали немало підприємств, що займаються саме легкою промисловістю. Це тішить, що вони не покинули своєї справи і не призупинили бізнес, а продовжують працювати на благо країни. Наша область може прийняти ще більше релокованого бізнесу і немало місцевих підприємств надають виробничі площі для ведення діяльності, а місцева влада допомагає з працівниками. Так і має бути. А проєкт «Розвиток бізнес сектору України» – це ще одна чудова нагода познайомитись з нашим краєм, можливостями та колегами в галузі», – зазначила  керівниця проєкту Леся Круп‘як.

Учасники відвідали навчально-виробниче підприємство українського товариства глухих, де більша частина працівників – люди з особливими потребами, та побачили на їхньому прикладі, як пошиття одягу у них перетворилося у потужний виробничий комплекс.

Ще одна локація  – це підприємство з виготовлення дизайнерського одягу та аксесуарів, які носять чоловіки та жінки більше, ніж в тридцятьох країнах світу, тут була змога ознайомитись з цікавими нюансами виробництва. Окрім того, учасники бізнес-туру побачили як виробляють трикотажний одяг за данськими вимогами, шиють взуття, одяг, аксесуари для українських військових

«Як на мене, головне – це досвід, який нам допомагає в рішеннях і життєвих ситуаціях. Тому я сюди йшла за досвідом і поділитися досвідом з кимось. Комунікація, яка відбувається між представниками однієї галузі – це теж цінно. Я розумію, що це формат новий, він тільки розвивається, але відкрите спілкування – це цивілізований шлях, за яким нам треба йти, і якого нам не вистачає. Якщо брати міжрегіональну співпрацю, то її досить мало», – сказала учасниця бізнес-туру Вікторія Іванова, що релокувала своє підприємство з Харкова.

Варто відзначити, що до ідеї проєкту місцеві підприємці, що знайомили колег зі своїм виробництвом, одразу поставилися позитивно і радо  ділилися досвідом, розповідали про труднощі, з якими зустрічалися та пропонували співпрацювати.

 «До початку вийти ми займалися випуском готової продукції з натурального хутра, але все перевернулося з ніг на голову і ми виготовляємо в колаборації зі швейною компанією одяг для військових. Кожен має на своєму місці робити те, що він вміє робити. Ми організували додаткових 50 робочих місць, і продовжуємо розвиватися. Кожен з нас має прикласти максимум зусиль для перемоги», – прокоментував керівник підприємства «Тикаферлюкс» Володимир Івасишин.

Наступний бізнес-тур відбудеться вже за тиждень. Це буде останній в рамках проєкту та стосуватиметься ІТ-галузі. Проєкт реалізовується завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

IMG 3553 scaled IMG 2823 scaled IMG 2831 scaled IMG 2833 scaled IMG 2973 scaled IMG 2975 scaled IMG 2977 scaled IMG 2980 scaled IMG 2984 scaled IMG 2985 scaled IMG 3004 scaled IMG 3110 scaled IMG 3126 scaled IMG 3128 scaled IMG 3130 scaled IMG 3137 scaled IMG 3140 scaled IMG 3175 scaled IMG 3179 scaled IMG 3225 scaled IMG 3255 scaled IMG 3324 scaled IMG 3349 scaled IMG 3360 scaled IMG 3372 scaled IMG 3390 scaled IMG 3496 scaled IMG 3504 scaled

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено