Івано-Франківськ

Хотів захопити владу та шукав однодумців: на Прикарпатті засудили уродженця росії

63-річний чоловік змовився з людьми, які розділяли його погляди щодо захоплення державної влади в Україні.

image 20221102094359 1 scaled

На Івано-Франківщині до 5 років позбавлення волі засудили уродженця росії, який планував змінити конституційний лад та захопити державну владу.

Про це інформує обласна прокуратура, пише ПІК.

“Прокурори в суді довели, що 63-річний чоловік вступив у злочинну змову з іншими особами, які розділяли його погляди. Змовники, серед яких – громадянин росії та окремі члени ГО «Український вибір» розробили план насильницької зміни конституційного ладу. Вони створили та очолили громадські організації для розповсюдження публічних закликів і матеріалів щодо популяризації ідей федералізації України та поширення проросійської пропаганди”, – йдеться у повідомленні.

За планом однодумці та учасники підпорядкованих їм громадських організацій мали зібратися у Києві та оголосити про відсторонення Президента, розпуск Верховної Ради і Уряду під час проведення так званих «Національних зборів».

“З метою силового повалення влади обвинувачені підбирали та залучали в різних областях України осіб з числа колишніх військовослужбовців та працівників правоохоронних органів, які повинні були вчинити захоплення будівель органів державної влади, мостів, вузлів комунікацій, транспортних засобів, сховищ, насильство щодо представників влади та інші дії, що здатні привести до захоплення та блокування органів державної влади в окремих регіонах України”, – зазначають у прокуратурі.

Змовники шукали на території західних областей України близько 500 осіб з досвідом ведення бойових дій для захоплення адміністративних будівель.

Під час обшуків, які пройшли після затримання обвинувачених, у зловмисників вилучили  кошториси, списки учасників майбутніх незаконних владних та силових структур, маніфести до громадськості і силовиків, переліки необхідної зброї, майна та техніки.

Обвинувачений свою вину визнав повністю.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено