Івано-Франківськ

Стійкі до морозів: які рослини можна садити у листопаді

Зокрема, деякі насіння потрібно висаджувати саме під час холодної пори року, аби вони краще дозріли.

Стійкі до морозів: які рослини можна садити у листопаді

Останній місяць осені характеризується непередбаченою погодою: сильний вітер, дощ, сніг, туман. Незважаючи на це, в листопаді ще можна вирощувати різноманітні рослини, овочі та квіти, пише ПІК з посиланням на UAportal.

Овочі та рослини

Найстійкішими до морозів є ріпа, цикорій, цибуля-порей, капуста, часник, шпинат. Менш стійкими є рукола, мангольд, петрушка, редька, артишок та броколі. Також під час холодів можна посадити салат, боби та горох. Важливо обирати горох з м’яким насінням. А ріпу, салат та шпинат накривати брезентом на ніч. Також протягом місяця можна виростити моркву та квасолю.

Також під час холодів ви можете висадити лікарські рослини. Для них важливо виділити ділянку з хорошим освітленням. Таким чином можна висадити ромашку, валеріану, череду, звіробій, вербену, любисток, півонію незвичайну.

Квіти

У листопаді варто садити однорічні зимостійкі квіти: хризантеми, космею, дельфініум, волошки, флокси, люпини. На початку місяця можна висадити тюльпани (кінчик цибулини повинен бути звернений вгору на глибині 5-10 см) та гіацинти (рекомендовано садити на глибині 10 см та на відстані 10-15 см), тоді як на кінець листопада – проліски (вони є стійкими до зимової погоди).

Також можна висадити цикламен (під час морозів варто його захистити та тримати у приміщенні всю зиму). На кінець осені також можна посіяти багаторічний мак, декоративну капусту, шипшину, верес.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено