Івано-Франківськ

На Прикарпатті орудують шахраї: які схеми використовують (ВІДЕО)

Найпоширеніші схеми - це операції з банківськими картками, продаж та покупки товарів через інтернет, а також оформлення соціальних допомог.

ee2c9f3e9c7646bbfff63e9586858401

Поліція Прикарпаття застерігає мешканців від шахрайських схем, завдяки яким зловмисники видурюють гроші.

  • Дзвінки з “банку”

“Якщо до вас телефонують невідомі, представляються співробітниками банку та повідомляють, що вашу карту заблоковано чи здійснюється хакерська атака на рахунки, пам’ятайте – це аферисти, що вводять вас в оману. Також працівники банку не можуть випитувати у вас паролі входу до вашого електронного кабінету, пін-код картки та будь-які персональні дані”, – попереджають поліцейські.

  • Продаж та купівля в інтернеті. 

Низька ціна товару, необхідна повна або часткова передоплата – повинні насторожити вас, якщо плануєте покупку в Інтернеті. Ця схема шахрайства є на сьогодні однією із найпоширеніших. Покупець, оплативши часткову чи повну вартість, залишається з нічим.

Правоохоронці радять вносити передоплату лише перевірним продавцям. Або ж оплачувати товар після отримання.

“Якщо Ви продаєте через інтернет, будьте обачними, адже Вас теж можуть ошукати шахраї. Вони представляться покупцем товару. І після розмови пообіцяють оплатити його. Для цього скинуть посилання, в якому потрібно бути вказати ваші банківські дані. Не робіть цього! Не переходіть за підозрілим посиланням чи повідомленням. Адже це – так званий фішинг, мета якого викрасти ваші персональні дані. А відтак – гроші. Поліція Прикарпаття радить проводити операції з продажу товару накладним платежем”, – йдеться у повідомленні.

  • Соціальні виплати та допомога

Якщо Вам обіцяють соціальну виплату чи будь – яку матеріальну допомогу в телеграм – каналах – будьте певні, це шахраї. Аферисти створюють спільноти в соціальних мережах. Та гарантують отримання державних та міжнародних виплат. Для цього також просять вносити персональні дані. Як тільки людина введе номер телефону, пароль і пін-код картки, шахрай зайде в обліковий запис. Та зможе викрасти гроші.

Пам’ятайте, телеграм – канали чи інші соціальні мережі, які обіцяють гроші, не мають жодного відношення до офіційних виплат.

Щоби вберегтись від шахрайства поліція Прикарпаття закликає всіх мешканців краю бути максимально уважними :

  • отримуйте інформацію, особливо щодо виплат, лише з офіційних джерел;
  • не переходіть за сумнівними гіперпосиланнями;
  • не повідомляти конфіденційну інформацію, зокрема дані банківських карток невідомим особам.

У разі будь-якої підозри шахрайських дій – негайно повідомляйте правоохоронців за номером «102».

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено