Івано-Франківськ

У Долині освітянам виплатили зарплату, яку заборгували (ФОТО)

Заборгованість була ще з минулого року.

vchytelka1 1024x674 1 scaled 1

Минулого року у Долині склалася складна ситуація із виплатою заробітної плати вчителям. Як пояснює міський голова Іван Дирів, держава не додала громаді освітню субвенцію, утворився дефіцит близько 32 мільйонів гривень.

“Частину ми дофінансовували упродовж року з місцевого бюджету. Тим не менш, на кінець 2021 року не вдалося покрити всю суму і 12-мільйонний борг перейшов у 2022-й. Плюс ніхто не відміняв незабезпеченості у 2022-му. Цього року, у зв’язку з війною, держава зменшила на 10% обсяг освітньої субвенції для всіх громад України. Для Долинської ТГ ця сума складає 18,6 мільйонів гривень”, – пояснює Дирів.

Проте, станом на листопад 2022 міська влада змогла впоратись із мільйонною заборгованістю перед освітянами, пише ПІК.

“На час прийняття бюджету залишалось близько 19 мільйонів незабезпеченості. Завдяки економії на енергоносіях та капітальних видатках у зв’язку із введенням воєнного стану, було запроваджено внутрішні заходи та задіяно місцеві резерви. Ми повністю закрили минулорічний 12-мільйонний борг по заробітній платі та знівелювали цьогорічний 19-мільйонний дефіцит з місцевого бюджету. Ми розуміємо, що до кінця року коштів на покриття дефіциту освітньої субвенції не вистачає. Але! Такого шаленого дефіциту, який прогнозувався на початку року (а також після чергового зменшення обсягу субвенції із введенням воєнного стану), зараз немає”, – розповідає міський голова.

Також Іван Дирів додав, що зробить все необхідне, щоб 2022 рік завершити без боргів.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено