Івано-Франківськ

На Львівщину під час масованої атаки прилетіли 10 ракет, більшість з них збили ППО

У вівторок, 15 листопада Україна зазнала масованого ракетного удару, який за кількістю ракет перевершив 10 жовтня.

На Львівщину під час масованої атаки прилетіли 10 ракет, більшість з них збили ППО

Зокрема, на Львівщину окупанти випустили 10 ворожих ракет. Більшість з них збили сили ППО. Про це повідомив голова облдержадміністрації Максим Козицький, пише ПІК.

“На жаль, маємо прильоти по трьох об’єктах критичної інфраструктури. Наразі відомо про одного постраждалого у нашій області. Стан – важкий. Близько 700 тисяч абонентів Львівщини через удари по енергетичній інфраструктурі були без світла. Поступово відновлюємо живлення. Працюють бригади енергетиків”, – написав він.

За його словами, вночі вдалося заживити частину Львова, Золочів, Бібрку, Перемишляни.

Мер Львова Андрій Садовий у свою чергу повідомив, що у 50% міста вода є на перших поверхах. Подаємо централізовано із застосуванням дизель-генераторів на насосних станціях.

“Найскладніша ситуація – у Шевченківському районі. Там, де відновити воду централізовано не можемо, будуть їздити водовозки. Графік повідомимо додатково”, – написав він.

Садки та школи 16 листопада працюють в режимі чергових груп. Занять не буде. Але вчителі та вихователі працюватимуть.

“Тож, якщо ви не маєте з ким залишити дитину, то її можна привести до навчального закладу. Дітей у закладах забезпечимо перекусом. Супермаркети у місті працюватимуть на дизель-генераторах. Як домовлялися з підприємцями раніше, якщо світла не буде довший час, працівники виноситимуть продукти до виходу та продаватимуть їжу на виніс. Аптеки та банки працюватимуть на дизель-генераторах”, – зазначив очільник Львова.

На маршрути Львова випустять додаткові автобуси, адже трамваї та тролейбуси у місті не курсують. Садовий нагадав, що під час повітряної тривоги користуватись ліфтом заборонено. Попри заборону, до міста за вечір надійшло 24 звернення від людей, що застрягли.

“В комунальників аварійних бригади і так багато роботи, не додавайте ще однієї”, – наголосив міський голова.

До слова, за інформацією Повітряного командування “Захід” 15 листопада, приблизно з 16-ї години ППО у Хмельницькій, Рівненській , Волинській, Тернопільській, Франківській та Львівській областях знищили 15 крилатих ракет. На жаль, є і ”приходи”.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено