Івано-Франківськ

Ледь не втопилися: прикордонники врятували двох ухилянтів – батька та сина

На Закарпатті прикордонники витягли із річки батька із сином, які намагалися нелегально потрапити за кордон, аби уникнути мобілізації та ледь

266817 news 20221123 121804 1669198684 new 960x380 0 scaled

 

Екстремальний перетин кордону, за 4 тисячі доларів США, обрали батько із сином з Дніпропетровщини, щоб незаконно покинути територію України. Учора, 22 листопада, на Закарпатті прикордонники Мукачівського загону витягнули із Тиси двох чоловіків, які намагались незаконно перетнути кордон.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

Під час патрулювання прикордонний наряд отримав інформацію від румунських прикордонників про людину, яку несе течією вздовж кордону. Військовослужбовці побачили у річці чоловіка, який відчайдушно боровся із стрімкою течією, що тягнула його на дно. Прикордонники негайно кинулися на порятунок та дістали його із води. Порятований ледь міг розмовляти, але повідомив, що був не сам. Разом із ним був його 23-річний син. Його врятували вже румунські прикордонники.

Чоловіку викликали карету швидкої допомоги. Лікарі діагностували у нього переохолодження.

Згодом 58-річний чоловік розповів прикордонникам, що вони разом із сином погодились на пропозицію “бізнесменів” про незаконний перетин кордону за чотири тисячі доларів. Проте вони не попередили про небезпеку, яка на них чатує під час подолання річки, запевнивши, що вона мілка. Наразі прикордонники шукають осіб причетних до організації незаконного перетину кордону військовозобов’язаних чоловіків.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ на ділянці відповідальності Мукачівського прикордонного загону зафіксовано 10 підтверджених випадків загибелі чоловіків призовного віку під час перепливання Тиси.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено