Івано-Франківськ

Європарламент проголосував за визнання РФ державою-спонсором тероризму

Резолюцію підтримали 575 європарламентарів, 8 були проти, 24 - утрималися.

photo 2022 11 23 13 17 44 scaled

Європейський парламент у середу, 23 листопада, розглянува резолюцію про визнання РФ державою-спонсором тероризму. Голосування відбулося о 13:00 за київським часом.

Як нагадує офіційний інформаційний бюлетень Європарламенту, подібним рішенням європарламентарі “хочуть підготувати підґрунтя для того, щоб Путін та його уряд були притягнуті до відповідальності за свої злочини перед міжнародним трибуналом”.

Європарламент закликав ЄС та його держави-члени розробити правову базу для визначення держав як спонсорів тероризму та держав, які використовують засоби тероризму, що спричинить низку суттєвих обмежувальних заходів проти цих країн та матиме глибокі обмежувальні наслідки для відносин ЄС з цими країнами.

Також Європарламент закликає Раду ЄС згодом розглянути питання про внесення РФ до такого списку держав-спонсорів тероризму ЄС, а партнерів ЄС – вжити аналогічних заходів.

У тексті також йдеться, що євродепутати закликали ЄС та його держави-члени вжити заходів для ініціювання всеосяжної міжнародної ізоляції РФ, в тому числі щодо членства Росії в міжнародних організаціях та органах, таких як Рада Безпеки ООН, та утриматися від проведення будь-яких офіційних заходів на території РФ.

НОВИНА ДОПОВНЮЄТЬСЯ…

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено