Івано-Франківськ

Як вибрати та купити багатофункціональний (швейцарський) ніж?

Завжди тримайте під рукою багатофункціональний ніж і ви будете готові до будь-яких життєвих несподіванок.

Що таке багатофункціональний ніж? Це складаний ніж, у рукояті якого знайшлось місце не тільки для ножового клинка, але й ще для кількох корисних у побуті інструментів.

featured image

Це траплялося з кожним з нас. Ви отримали поштовий пакунок і хочете подивитись, що у ньому, але поштарі кажуть, що вони десь посіяли свій ніж і відкрити пакунок нічим. Чи ваше робоче крісло починає хитатися через ослаблений гвинт. Або у ваш палець встромляється заноза.  Або дитина підходить до вас з іграшкою, яку утримують в коробці ці кляті стяжки, міцності яких, здається, вистачить на те, щоби закріпити до землі цілий дирижабль. І як на зло, у ту саму мить у вас обов’язково не буде із собою потрібного інструменту.

Адже ж ви не можете всюди носити з собою ящик для інструментів?

Але вихід у вас все ж таки є. Насправді, він є вже більше ста років: просто покладіть у свій гаманець багатофункціональний ніж!

Що таке багатофункціональний ніж? Це складаний ніж, у рукояті якого знайшлось місце не тільки для ножового клинка, але й ще для кількох корисних у побуті інструментів. Залежно від моделі це можуть бути відкривачки для пляшок, та консервів, штопор, шило, ножиці, пилка, напильник, викрутки тощо.

Якщо замислитись, то ідея такого ножа насправді геніальна. Це просто диво, що швейцарському винахіднику та підприємцю Карлу Ельзнеру (засновнику компанії Victorinox) вдалося придумати таку компактну, просту та зручну річ. Його швейцарський армійський ніж був першим універсальним інструментом, який отримав світову популярність. Багато інших виробників копіювало, та на свій смак і розум змінювало цю конструкцію. Сімейство багатофункціональних ножів справді велике, різноманітне і дуже популярне.

Потім з’явився Лезерман (Leatherman) зі своїм принципово іншим багатоцільовим мультіінструментом зі складними плоскогубцями.

Зараз ви можете знайти та купити мультиінструменти найрізноманітніших форм і розмірів, які вироблаються просто якоюсь приголомшливою ​​кількістю компаній.

Але як серед цього різноманіття знайти щось, що насправді добре зроблено? Чи те, що вам насправді потрібно? На пошуки відповіді можна витратити місяці. Ми спробуємо трохи допомогти вам.

По-перше, спитайте себе, для чого вам потрібен мультиінструмент, та де ви будете його використовувати?

Якщо вам просто потрібен компактний помічник для повсякденного життя у місті, рекомендуємо вам купити той самий швейцарський складаний ніж. Кращі та надійніші за усі досі роблять швейцарські ножі марки Victorinox та Wenger (зараз це – одна компанія). У їх асортименті можно знайти моделі від самих маленьких (на зразок брелків) до цілком повноцінних туристичних моделей.

Якщо ж ви, наприклад, автомобіліст, чи просто багато працюєте руками і у вас легко може статися таке, що вам раптом знадобляться кусачки чи плоскогубці, тот тут вам краще купити собі якісний мультитул. Кращі зараз роблять, мабуть, вже загадний Leatherman та Gerber.

Питання, яке треба задати собі по-друге, це – сума, на яку ви розраховуєте.

Якщо марки що ми вам назвали здадуться вам дещо дорогуватими, то радимо звернути увагу на такі більш бюджетні, але якісні бренди – Ruike з його серією складаних багатофункціональних ножів – LD. Це, скоріш туристичні, чим городські моделі. Вони досить якісні, але помітно дешевші від аналогічних за розміром та комплектацією моделей від Victorinox. Також на ці ножі варто звернути увагу, якщо ножові клинки швейцарських ножів здаються вам малуватими та дещо архаїчними.

ПРОМО 

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено