Івано-Франківськ

Вічна пам’ять: відійшов у засвіти ветеран журналістики Івано-Франківщини

Ярослав Орнат – член Спілки журналістів України з 1980 року.  Був членом організації «Міжнародна амністія» з осідком у Лондоні

10

Ярослав Орнат народився 24 червня 1938 року в с. Темирівцях Галицького району Івано-Франківської області. За освітою – юрист, журналіст.

Працював на різних творчих посадах у редакціях районних газет Яблунівського, Більшівцівського, Галицького районів, в обласних газетах «Прикарпатська правда» і «Галичина», очолював пресслужбу обласної податкової адміністрації.

Із 2003-го до 2009 року Ярослав Орнат був відповідальним секретарем Івано-Франківської обласної спілки журналістів. На цій посаді певну увагу приділяв організаційному зміцненню первинних організацій, вдосконаленню їхньої структури, посиленню впливу на життя і діяльність редакційних колективів.

Ярослав Олексійович – член Спілки журналістів України з 1980 року.  Був членом організації «Міжнародна амністія» з осідком у Лондоні. Аналогічну організацію створив в обласному центрі.

Нагороджений Золотою медаллю української журналістики, Почесною грамотою Верховної Ради України, грамотами облдержадміністрації й обласної ради.

«Ярослав Орнат був чуйною і доброзичливою людиною, надійним другом і добрим наставником для багатьох прикарпатських журналістів. Сумуємо. Щиро співчуваємо родині покійного Ярослава Орната. Хай земля йому буде пухом!», – йдеться у повідомленні Івано-Франківська обласна спілка журналістів НСЖУ.

Похорон відбудеться у понеділок, 28 листопада, о 10:00, з Будинку смутку (вул. Ребета, 3).

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено