Івано-Франківськ

Ситуація покращується: коли та за яких умов скоротять час відключення світла

Відключення світла можуть стати коротшими за умови, що РФ не завдасть нових ударів.

svitlo2 1 1

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що ситуація в енергосистемі України покращується з кожним днем та розповів, коли вдасться скоротити тривалість відключення світла.

Про це він повідомив  в ефірі інформаційного телемарафону, пише ТСН.

“Ситуація покращується з кожним днем. Тому що ключове для нас – збільшити обсяг генерації. Відповідно, чим більше з кожним днем ми збільшуємо обсяг генерації, тим більше це скорочує дефіціт в енергосистемі. І якщо не буде подальших обстрілів енергосистеми, то ми бачимо, що в найближчій перспективі ми зможемо стабілізувати і скоротити час відключення. Більш того, це вже будуть планові відключення, тобто коли люди будуть розуміти проміжок часу, протягом якого не буде електроенергії”, – зазначив очільник Міненерго.

Галущенко також наголосив, що наразі є пошкодження в генераціях, які неможливо швидко відновити, але Україна попри це може використовувати ті механізми, які є, зокрема, можливість імпорту електроенергії, щоб стабілізувати систему ще більше.

Нагадаємо, сьогодні, згідно з Графіками “Прикарпаттяобленерго”, електроенергію для жителів Івано-Франківської області вимикатимуть на 4 години, та вмикатимуть на дві.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено