Івано-Франківськ

На Івано-Франківщині запрацював реабілітаційний «Шелтер Святої Ольги» для жінок (ФОТО)

Заклад розрахований на 30 ліжко-місць. 

На Івано-Франківщині запрацював реабілітаційний «Шелтер Святої Ольги» для жінок (ФОТО)

На Франківщині відкрили реабілітаційний центр для жінок, які постраждали від воєнних злочинів росії та домашнього насильства. Про це повідомляють на сайті облдержадміністрації, пише ПІК.

“Ця проблематика, на жаль, залишається досить актуальною. У час війни ми бачимо, що статистика насильства в рази збільшується. Люди, які пережили таке жахіття, потребують допомоги. І саме такий шелтер –осередок милосердя, в якому надаватимуть допомогу постраждалим”, – йдеться у повідомленні.

Тут створені комфортні умови для проживання, функціонує система автономного опалення. Із жінками та дітьми працюватимуть професійні психологи, реабілітологи та соціальні працівники.

Щоб рятувати людей: у Надвірній рятувальникам передали автодрабину з Чехії (ФОТО)

Реалізувати даний проєкт вдалося завдяки громадській організації «Елеос-Україна», Посольства Латвії  в Україні, Латвійській організації «Центр Марта», Посольства Литви в Україні, Литовській організації «Сім’ї разом», посольства Словенії на Україні, корейській фундації, міжнародному фонду «Відродження» та Університету Вашингтону.

На самому відкритті також були присутні Надзвичайні й Повноважні Посли Литви та Латвії в Україні Вальдемарас Сарапінас та Ілгварс Клява.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено