Івано-Франківськ

СБУ блокувала чергову схему виїзду військовозобов’язаних за кордон та затримала її організаторів (ФОТО)

Схему організували керівниця візового центру та директор фірми-перевізника з Івано-Франківської області.

FB IMG 1669905525823 scaled

СБУ перекрила ще один канал нелегального переправлення за кордон чоловіків, котрі підлягають призову по мобілізації під час дії правового режиму воєнного стану, пише ПІК.

“Схему організували керівниця візового центру та директор фірми-перевізника з Івано-Франківської області. За свої послуги вони брали 5 тисяч доларів з одного «клієнта». Ділки виготовляли для військовозобов’язаних різного роду підроблені документи, що надають право на безперешкодний виїзд за межі України”, – йдеться у повідомленні.

FB IMG 1669905519867 scaled

Зокрема, оформляли «клієнтам» фіктивне працевлаштування на фірму, яка має ліцензію на міжнародні перевезення. Після цього дані чоловіків вносили в базу даних «Шлях», що давало їм можливість перетинати кордон під виглядом водіїв.

СБУ затримала організаторів під час спроби вивезти за кордон через пункт «Шегині» чергову партію з трьох військовозобов’язаних із пакетами фіктивних документів.

FB IMG 1669905522615 scaled

Під час обшуків у фігурантів вилучили:

  •  три мікроавтобуси, залучені в перевезенні «ухилянтів»;
  •  грошові кошти, ймовірно отримані від протиправної діяльності;
  •  підроблені документи, печатки та штампи.

FB IMG 1669905530873 scaled

Фігурантам оголошено про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України – у незаконному переправленні осіб через державний кордон України. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

FB IMG 1669905528020 scaled

Викриття протиправної діяльності здійснювало Управління СБУ в Івано-Франківській області спільно з ГУ НП в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

 

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено