Івано-Франківськ

Прикарпатців попереджають про неякісні морепродукти

Виявили кадмій у восьминогах «міні», що експортувались з Італії.

FB IMG 1670236394799 scaled

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує про те, що виявлено кадмій у восьминогах «міні», що експортувались з Італії.

“Виробник: Borrelli s.r.l, Italy; вантажовідправник: Alis Srl, Italy; оптовик: Metro Deutschland GmbH, Germany, до України. Отримувач: ТзОВ «СІЛЬПО-ФУД», вул. Бутлерова, 1, м. Київ, 02090)”, – йдеться у повідомленні.

Оператори ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції, повинні вилучити її з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Споживачів у разі виявлення в обігу цієї продукції, просять повідомляти за телефонами: (0342) 511389, 511392 або звертайтесь до територіальних управлінь.

Довідково: Кадмій надходить в організм людини через шлунково-кишковий тракт і дихальні шляхи. Забрудненню їжі кадмієм сприяє використання отрутохімікатів, що містять цей метал, посуду з полівінілхлориду, стабілізованого кадмійорганічними сполуками, посуду, покритого емалями і пігментами, в яких присутній кадмій, пакувальних матеріалів на основі целюлози.

Органами-мішенями при інтоксикації кадмієм є нирки, кістковий мозок, сперма, печінка, трубчасті кістки та частково селезінка.

Кадмій належить до імунотоксичних елементів. При хронічному кадміозі уражаються сечостатева, бронхолегенева системи, розвивається анемія, пов’язана зі зниженням всмоктування заліза в кишечнику і лізисом еритроцитів, підвищується артеріальний тиск, порушується сперматогенез.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено