Івано-Франківськ

Ахметов заявив, що він не “олігарх” і допомагає Україні “більше, ніж будь-хто інший”

За даними Forbes статки Ахметова впали з 7,6 млрд доларів до 4,3 млрд доларів з моменту вторгнення РФ в Україну

ТОП-100 найбагатших людей в Україні: дива не сталося, Ахметов - перший, зять Кучми - другий...

Найбагатший українець Рінат Ахметов не вважає себе олігархом, розкритикувавши “закон про олігархів”, а також заявив, що допомагає Україні під час війни “набагато більше, ніж будь-хто інший”. Про це пише ПІК з посиланням на Економічну правду.

“Відносини з бізнесом повинні регулюватися цивілізованим шляхом, яким слідують всі розвинені країни, а не за допомогою популістських законів”, – сказав Ахметов в інтерв’ю The Post, говорячи про “закон про олігархів”.

“Ні в США, ні в ЄС немає закону про “олігархів”, який би дозволяв складати незаконні списки неугодних у позасудовому порядку. Замість цього у них діє закон про лобізм”, – додав він.

Ахметов також не вперше публічно не погоджується з тим, що його називають олігархом.

“Я не олігарх, – сказав він в інтерв’ю The Post. “Я ніколи не був і не збираюся бути олігархом. Я найбільший приватний інвестор, роботодавець і платник податків в Україні”, – сказав він.

Ахметов заявив, що не покидав Україну з початку вторгнення РФ 24 лютого  і живе в Києві.

“Він також став найбільшим в Україні приватним донором, надав військової та гуманітарної допомоги на суму понад 100 мільйонів доларів – від безпілотників до продуктів харчування. Більшість інших олігархів також голосно і публічно висловлювали свою патріотичну підтримку Україні та Зеленському”, – додає видання.

Деякі критики кажуть, що Ахметов намагається спокутувати свої дії у 2014 році, коли він спочатку не визначився щодо своєї позиції після того, як Росія окупувала Крим і території на сході України. Зрештою, він підтримав Україну.

Відповідаючи на закиди, що він повинен робити ще більше, Ахметов сказав:

“Найбільше постраждав мій бізнес. Можливо, це не зовсім скромно з мого боку, але я допомагаю набагато більше, ніж будь-хто інший, і я не збираюся зупинятися”.

У 2012 році, до окупації РФ Криму та початку війни на сході України, де Ахметов мав численні активи, його статки оцінювали у 16 мільярдів доларів.

“Втрати значною мірою пов’язані з руйнуванням і захоплення Росією його широкої мережі електростанцій, металургійних заводів, вугільних шахт і сільськогосподарських підприємств. Найбільш помітними були два його величезних металургійних заводи в портовому місті Маріуполь, включаючи “Азовсталь”, де українські військові тримали оборону проти військ РФ”, – пише WP.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено