Івано-Франківськ

Держава вперше закупить ліки від СМА: пацієнти зможуть отримати їх безкоштовно

Йдеться про препарат "Рисдиплам".

31C2F51F CF1E 4CC2 A0AE DC68D18EE9BE w408 r1 s

Держава вперше закупить препарат для хворих з діагнозом спінальна м’язова атрофія (СМА).

У Міністерстві охорони здоров’я зазначають, що ліки пацієнти певних категорій отримуватимуть безкоштовно у 2023 році, пише УП. 

Зокрема, йдеться про хворих з СМА першого типу, а також – новонароджених, яких визначатимуть за результатами програми розширеного неонатального скринінгу.

“Еврісіді” (або “Рисдиплам”) – дороговартісний препарат, який допомагає врятувати життя дітей з СМА. Це єдиний у світі  лікарський засіб, який пацієнти з таким діагнозом можуть приймати вдома самостійно.

До переліку держзакупівель також додано 8 лікарських засобів. Але наразі вони проходять перевірку у Державному експертному центрі Міністерства охорони здоров’я України.

“Наразі тільки по “Еврісді” є оцінка медичних технологій. Без оцінки медичних технологій неможливо оцінити безпеку та клінічну та економічну ефективність інших лікарських засобів”, – пояснили в ДП “Медзакупівлі”.

СМА – рідкісна нервово-м’язова хвороба, яка призводить до атрофії кінцівок та смерті. У світі є 3 препарати, які допомагають від СМА: Zolgensma, Evrysdi і Spinraza.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegra

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено