Івано-Франківськ

В Україні зберігається дефіцит електрики, аварійні роботи ускладнені через погоду – Укренерго

Роботи тривають по всій Україні: і на високовольтних та розподільчих мережах, і на електростанціях.

На Снятинщині мешканцям кількох населених пунктів вимкнуть світло

 

В Україні зберігається дефіцит електроенергії. Аварійно-відновлювальні роботи ускладнені через погодні умови, а на Донеччині, Харківщині та Херсонщині – додатково через постійні обстріли.

Про це повідомляє НЕК “Укренерго”.

“Ситуація в енергосистемі на ранок 9 грудня залишається складною, але контрольованою. Дефіцит потужності в енергосистемі все ще значний. Його причина – як і суттєві пошкодження об’єктів генерації, так і енергетичної інфраструктури в результаті 8 хвиль російських ракетних атак: частково пошкоджені всі теплові та гідроелектростанції, окупована Запорізька АЕС не видає електроенергію в мережу”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що аварійно-відновлювальні роботи тривають по всій Україні: і на високовольтних та розподільчих мережах, і на електростанціях. Втім, погодні умови (обледеніння проводів, дощ зі снігом) негативно впливають на стан високовольтних та розподільчих мереж та ускладнюють ремонти.

Крім того, через постійні обстріли енергетичної інфраструктури на Донеччині, Харківщині та Херсонщині у цих регіонах зберігається непроста ситуація із забезпеченням електропостачання.

“Ворог майже щодня з моменту масованої ракетної атаки 5 грудня обстрілює артилерією мережі та електростанції на сході та півдні України. Погодні умови в цих регіонах також уповільнюють не тільки відновлювальні роботи, але й ускладнюють роботу саперних бригад”, – повідомляє Укренерго.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено