Івано-Франківськ

Шмигаль анонсував нову допомогу від Франції для відновлення енергосистеми

"Працюємо з партнерами, аби Україна успішно пройшла зиму", - Прем'єр-міністр України.

IMG 20221212 212002 606 scaled

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль разом з дружиною Президента Оленою Зеленською та представниками уряду перебуває у Франції з робочим візитом.

Про це він написав у Телеграмі, пише ПІК.

“Працюємо у Франції разом із першою леді України та урядовою командою. Зброя, фінанси, санкції — ключові компоненти для підтримки нашої держави”, – зазначив Шмигаль.

Також говорили про відновлення енергетичної системи України та започаткування співпраці з Францією у різних сферах.

Зокрема, Шмигаль зазначив, що Франція готує для України чергову партію обладнання, необхідного для відновлення енергетичної системи.

За словами голови уряду, він обговорив із міністеркою енергетичного переходу Франції Аньєс Паньє-Рюнаше підтримку енергетичного сектору нашої держави після російських обстрілів, необхідність і можливість запровадження санкцій проти Росії в частині постачань ядерного пального та технологій для атомної енергетики.

“Наголосив на необхідності спільної протидії російському ядерному тероризму. Подякував за надану допомогу – майже 73 тонни енергетичного обладнання вже передано українським компаніям для відновлення та стабілізації енергосистеми. Працюємо з партнерами, аби Україна успішно пройшла зиму та перейшла до стійкого відновлення і впровадження нових сучасних технологій в енергетиці”, – додав Шмигаль.

Нагадаємо, ОЕСР відкриє регіональний офіс в Україні: чим займатиметься.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено