Івано-Франківськ

Росія атакує Україну українськими ж ракетами – представник ГУР

Росіяни використовують під час масових ударів по Україні українські крилаті ракети Х-55.

d160de886652bf2b9877855a380f239a

Росія атакує Україну нашими ж ракетами Х-55, які українська сторона передала росіянам у 1990-х роках у межах Будапештського меморандуму.

Як інформує ТСН, про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, пише ПІК.

Він пояснив, що ракети Х-55 були виготовлені у 1970-х роках для перенесення ядерної боєголовки. Росіяни вилучили боєголовку, а баласт додали, щоб замаскувати те, що вона не несе атомне навантаження. За словами Скібіцького, РФ використовує ракети Х-55, як приманку і хибну ціль для української ППО.

Ці ракети були виготовлені на українському заводі і були частиною арсеналу, переданого Росії Україною в 1990-х роках у рамках міжнародної угоди, спрямованої на забезпечення суверенітету та територіальної цілісності нашої держави. За інформацією ГУР, щонайменше три випущені ракети були виготовлені в Україні.

Крім того, Скібіцький не виключає, що РФ використовує для бомбардувань України українські винищувачі, передані за тією самою угодою.

“Були передані всі балістичні ракети, стратегічні бомбардувальники Ту-160 і Ту-95. Зараз ці бомбардувальниуи на нас скидають ракети Х-55. Краще б ми їх передали США”, – зазначив представник ГУР.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено