Івано-Франківськ

Україна потребує мільярд доларів для швидкого відновлення критичної інфраструктури, – Шмигаль

Пріоритет зараз – проходження зимового періоду.

thumb 197402 820 360 0 0 auto scaled

Україна потребує 1 млрд доларів на швидке відновлення критичної інфраструктури для проходження зими.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні ОЕСР, повідомляє сайт Кабміну.

За словами прем’єр-міністра, план відновлення України після війни передбачає три етапи. Наразі головним пріоритетом є етап виживання – швидкого відновлення критичної інфраструктури та енергетичного сектору для проходження зимового періоду.

Останні російські атаки призвели до пошкодження половини об’єктів енергетичної інфраструктури в Україні та дестабілізації електромережі. Запровадження планових та позапланових відключень електроенергії в країні вплинуло на всі сектори економіки та соціального життя України.

Орієнтовна вартість екстреної підтримки електроенергетики оцінюється в 500 млн доларів США. Орієнтовна вартість екстреної підтримки сектору централізованого теплопостачання оцінюється ще в 500 млн доларів США“, – заявив прем’єр-міністр.

thumb 197404 820 360 0 0 auto scaled

Якщо говорити про загальну оцінку потреб на відновлення, то на початку вересня Світовий банк, Єврокомісія та Уряд презентували спільний звіт з першою об’єктивною оцінкою потреб України.

“Відповідно до звіту загальні потреби щодо відбудови та відновлення оцінюються у $349 млрді це станом на 1 червня 2022 року. За попередніми оновленими оцінками Світового банку та Уряду України потреби на відбудову зростуть до 500-600 млрд доларів”, – наголосив Прем’єр.

Додамо, що ОЕСР відкриє регіональний офіс в Україні.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено