Івано-Франківськ

Вимикатимуть і бізнес: Прикарпаттяобленерго готує нові графіки

В ідеалі планують перейти на графік 12 на 12 для усіх споживачів.
34 main v1665730018

 

Сьогодні, 12 грудня, відбулася нарада в Івано-Франківській ОВА, під час якої обговорили заходи щодо забезпечення електроенергією споживачів області, пише ПІК. 

За словами технічного директора ПАТ “Прикарпаттяобленерго” Олега Сеника, пріоритетом для енергетиків у максимально можливій забезпеченості електроенергією були об’єкти критичної інфраструктури та середній і великий бізнес, аби наймані працівники не втрачали заробіток.

Також зазначили, що лімітованого “Укренерго” обсягу електроенергії критично не вистачає, до того ж він постійно зменшується.

“З огляду на таку ситуацію, “Прикарпаттяобленерго” повідомило, що готує нові графіки вимкнень, які передбачають відключення електроенергії середнього і великого бізнесу нашої області, а також тих споживачів, які є на одній лінії з об’єктами критичної інфраструктури (хоча технічно це доволі складно). Після залучення до вимкнень побуту і бізнесу, який раніше не вимикався, ми зможемо вийти на графік 12/12 годин на добу (4/4 години), – йшлося на нараді.

Сьогодні АТ «Прикарпаттяобленерго» очікує від ОВА доповнений перелік об’єктів критичної інфраструктури, в тому числі об’єктів, які можна вимикати по графіках.

“Без залучення до вимкнень усіх споживачів області, крім вкрай критичних, досягти прийнятного графіку буде неможливо.  Попереду похолодання, навантаження області буде рости при незмінних лімітах, вимикати треба буде на довший термін. Тому обленерго просить голів адміністрацій та голів ОТГ довести складність ситуацій до представників бізнесу у громадах. Зараз кожен із нас повинен ставитись із розумінням до вимкнень через пошкодження об’єктів енергосистеми через війну, яку веде рф”, – пояснює причини рішення Олег Сеник.

Своєю чергою очільник Калуша Андрій Найда під час наради запропонував, щоб обласна військова адміністрація виступила з клопотанням перед урядом та «Укренерго» про збільшення лімітів на область.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

 
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено