Івано-Франківськ

Рада ухвалила резонансний законопроект про реформу містобудування

Підтримали - 228 народних депутатів. 

010422ie16 scaled

Сьогодні, 13 грудня, Верховна Рада ухвалила резонансний законопроект 5655 щодо реформування сфери містобудівної діяльності
підтриманий у цілому. 

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Документ, зокрема, передбачає розширення можливостей Єдиної державної електронної системи у сфері будівництві. Також з його запровадженням очікується спрощення реєстрації прав на виконання підготовчих і будівельних робіт та перегляд системи містобудівного контролю.

Протягом усього періоду з моменту реєстрації у ВР у червні 2021 року цей законопроєкт викликав бурхливі дискусії. Не голосувати за цей документ закликали мери, архітектори, а також окремі громадські організації.

Зокрема й мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

“Фактично забираються повноваження громади, громадські слухання. Місцеві органи влади вже не будуть дотичні до будівництва, все будівництво буде в Києві. Якщо цей законопроект ухвалять, то будов таких, як Мельника (ред. франківський забудовник Іван Мельник та його M Group Development, у якого люди, які придбали житло на умовах дольової участі, так і не отримали своїх квартир) стане ще більше”, – казав він.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено