Івано-Франківськ

Зустріч путіна з лукашенком: в ISW оцінили можливість вступу Білорусі у війну

Американські аналітики не виключають, що попри всі проблеми російський диктатор може спробувати наказати відновити широкомасштабні наступальні операції пізніше цієї зими.

Не терпітимуть приниження: Путін і Лукашенко обговорили в Сочі, як далі жити

Армія Російської Федерації, навіть посилена білоруськими збройними силами, не спроможна підготувати та провести ефективний наступ у найближчі декілька місяців.

Запланована на 19 грудня зустріч білоруського диктатора Олександра Лукашенка з президентом РФ Володимиром Путіним є частиною зусиль, покликаних створити інформаційні умови для нового етапу війни в Україні, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

“Під час переговорів у Мінську очільник Кремля підніме тему ширшої участі армії Білорусі у подальшій російській агресії. До цього Путін, зокрема 17 грудня, провів нараду з військовим командуванням РФ, на якій обговорювали як найближчі, так і середньострокові цілі війни. Узяті разом, зустріч Путіна з російським командуванням, нібито фронтовий візит Сергія Шойгу і зустріч із Лукашенком свідчать про новий етап у представленні, плануванні та веденні війни. Це може означати відновлення наступальних операцій проти”, – припускають в ISW.

Водночас фахівці переконані, що армія Путіна не спроможна підготувати та провести ефективні широкомасштабні механізовані наступальні операції в найближчі кілька місяців.

“Людська сила, яку РФ формує з мобілізованих резервістів і щорічного осіннього циклу призову, не буде достатньо підготовленою ​​для проведення швидких і ефективних механізованих маневрів. Проблема утримання наявних підрозділів, оснащених танками, артилерією та іншим необхідним обладнанням, не буде вирішена вчасно, щоб оснастити великі нові сили для наступальних операцій цієї зими“, – підкреслюють експерти.

Американські аналітики не виключають, що попри всі проблеми російський диктатор може спробувати наказати відновити широкомасштабні наступальні операції пізніше цієї зими. Однак в ISW продовжують притримуватися думки, що Лукашенко навряд залучить білоруську армію до вторгнення в Україну.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено