Івано-Франківськ

В Україну повернули хлопця з Донеччини, якого “всиновили” в РФ

Підлітка відправили жити у родину, де у подружжя вже було четверо дітей – троє рідних та одна всиновлена.

9c9df25 320806063 827300178344722 4643094518610904293 n

В Україну вдалося повернути 16-річного хлопця з Донеччини, незаконно депортованого до РФ. Там він жив у “прийомній родині”.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у Facebook.

За словами омбудсмена, Сергій – так звати хлопця – вперше за 8 місяців повернувся на Батьківщину. Сталося це 19 грудня, у День Святого Миколая.

Незадовго до повномасштабної війни хлопець втратив батьків, з якими проживав поблизу Маріуполя. Наразі у нього залишилася лише старша сестра.

Щойно окупанти захопили рідний населений пункт Сергія, його та багатьох інших дітей вивезли в Донецьк, а звідти – до РФ. Вирішальне слово було за дитячою омбудсменкою РФ Марією Львовою-Бєловою, яка після “милого спілкування” з дітьми на камеру пропагандистських ЗМІ вирішила, що Сергія та інших вивезених українських дітей необхідно всиновити в російські сім’ї.

Підлітка відправили жити у родину, де у подружжя вже було четверо дітей – троє рідних та одна всиновлена. За словами омбудсмена, Сергій навіть не розмовляв з новими “батьками”.

“Я просто вчився в коледжі, розмовляв з друзями, з якими там познайомився”, – розповів Сергій.

У тамтешньому закладі освіти хлопець вивчав напрям автомеханіки. Як переповідає Лубінець слова хлопця, до нього у російській родині не ставилися жорстоко, однак його увесь цей час не покидала думка про те, що він повинен повернутися в Україну. Порятунок хлопець знайшов в інтернеті.

Читайте також: 

 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено