Івано-Франківськ

У Китаї за один день коронавірусом заразилися 37 мільйонів людей

Різкий сплеск нових випадків може бути пов’язаний з тим, що влада Китаю послабила обмеження.

630 360 1612954080 833

Від початку грудня в Китаї коронавірусом заразилися майже 248 мільйонів людей, або 18% населення країни.

Про це йшлося на закритому засіданні Національної комісії охорони здоровʼя, пише видання Bloomberg із посиланням на власні джерела.

За підрахунками комісії, лише за 20 грудня у країні заразилися приблизно 37 мільйонів людей, пише ПІК з посиланням на ТСН.

“Водночас незалежні аналітики днями заявили, що добова смертність, за їхніми даними, становить пʼять тисяч осіб. Офіційно влада Китаю підтвердила лише три тисячі нових випадків від початку грудня, – пише видання.

Нагадаємо, попри обмеження, що діяли до 23 листопада, в Китаї було зареєстровано 31 444 нових випадків зараження коронавірусом. Це більше, ніж під час попереднього піку у квітні поточного року. Тоді китайській владі довелося повністю закрити на карантин Шанхай, і два місяці 25-мільйонне місто фактично перебувало у повній ізоляції.

7 листопада влада послабила коронавірусні обмеження після масових протестів. Зокрема, скасовано масове тестування на COVID-19, а людям з легкими симптомами дозволили проходити карантин у себе вдома або спеціальних установах на свій розсуд.

Масові протести спалахнули проти жорстких обмежень, пов’язаних із COVID-19. Демонстрації почалися після того, як під час пожежі, яка спалахнула в багатоповерхівці, загинули 10 людей — вони фактично не могли вільно пересуватися через коронавірусні заходи.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено