Івано-Франківськ

Музеї, замки та церкви: на Львівщині оцифрували ще сім пам’яток

Серед оцифрованих пам'яток є Жовківський замок.

4cff38b8b53cb8b1 scaled

Фахівці Skeiron оцифрували ще сім пам’яток Львівщини. Це відреставровані музеї, замки та церкви. У пам’ятках можна віртуально прогулятися, оглянути експозицію, розписи та цінні елементи, пише ПІК з посиланням на Суспільне. Львів.

“Відкриває нашу нову експозицію власник замку, цікавою є капличка Богородиці. Ми можемо переходити тут по точках. Ми приїжджали на ці місця, фотографували, потім опрацьовували цей матеріал, додатково давали назви кімнатам, додатково створювали автоматичний прохід екскурсією і підписували експонати”, — розповідає співзасновник компанії Андрій Гривняк.

У музеї кажуть, що завдяки 3D-екскурсіям зможуть привабити відвідувати музеї молоде покоління.

“Нові технології допомагають залучати молоде покоління, бо старшого віку вони люблять прийти в музей, побачити, відчути, а молоде — намагається з новими технологіями побачити, а тоді зрозуміти, чи можна прийти”, — каже наукова співробітниця Жовківського музею “Заповідник” Мирослава Базилевич.

Окрім Жовківського замку фахівці просканували та опрацювали такі об’єкти:

“Завдяки 3D-турам можна надихнутись, підготуватись до своєї мандрівки. Науковці зазначають, що це гарний варіант для студентів або для гідів, аби краще оволодіти матеріалом і краще знайомити наших гостей з пам’ятками”, — каже начальниця обласного управління туризму Наталія Табака.

Відвідати онлайн екскурсії можна на сайті музею 3D.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено