Івано-Франківськ

У якому віці люди найменше приділяють увагу сну – дослідження вчених

У дослідженні взяли участь понад 730 тисяч учасників із 63 країн.

423334 1 scaled

Згідно з дослідженнями, проведеного вченими Лондонського, Ліонського університетів та Університету Східної Англії дорослі люди віком від 30 до 50 років сплять найменше.

Дослідження показало, що середня тривалість сну зменшується до 33 років та зростає у 53 роки, передає ПІК з посилання на ТСН.

Наймолодші учасники дослідження, а це було люди віком 19 років спали найбільше, тривалість сну зменшувалась протягом 20 і ранніх 30 років. А після 50 років тривалість сну знову зростала.

“Подібна тенденція спостерігалась як у чоловіків, так і у жінок незалежно від рівня освіти, у різних країнах. На думку дослідників погіршення сну в середньому віці є наслідком того, що у цьому віці, зазвичай люди зайняті активною працею та доглядом за дітьми”, – йдеться у дослідженні.

Було виявлено, що режим сну різний не лише протягом життя, а й відрізняється у різних країнах.

“В усьому світі люди сплять менше в дорослому віці, але середня тривалість сну різниться між регіонами та країнами”, – дослідили вчені.

Найбільше сплять люди зі Східної Європи, як-от Албанії, Словаччини, Румунії, Чехії, Польщі та України, а найменше – з країн Південно-Східної Азії — Філіппін, Малайзії та Індонезії. Менше, ніж в середньому сплять британці та люди у країнах, наближених до екватора.

В середньому люди сплять 7,01 години на ніч, жінки сплять на 7,5 хвилини довше, ніж чоловіки.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено