Івано-Франківськ

Угорський прем’єр заявив, що Україна зможе воювати, поки їй допомагають США зброєю та грошима

Віктор Орбан дотримується політики того, що російсько-українській війні потрібне припинення вогню, потім – мирні переговори. 

Угорський прем'єр заявив, що Україна зможе воювати, поки їй допомагають США зброєю та грошима

Угорський прем’єр заявив, що Україна може продовжувати боротьбу проти агресії РФ, поки її підтримують США. У нього запитали, що війна може тривати ще довго, оскільки, зважаючи на поле бою – дипломатичний шлях не виглядає реалістичним. Про це пише ПІК з посиланням на Букви.

“Ця небезпека можлива (довга війна, – ред.). У той самий час Україна може продовжувати боротьбу лише до тих пір, поки Сполучені Штати підтримують її грошима та зброєю. Якщо американці захочуть миру, то мир буде”, – заявив Орбан.

Також він сказав, що “у російсько-українській війні ми – на боці Угорщини”. Прем’єр вважає, що країна знаходиться не на “хорошому чи поганому боці історії”, а “на угорському боці історії”.

“Ми підтримуємо та допомагаємо Україні, ми зацікавлені у виживанні суверенної України, ми зацікавлені в тому, щоб Росія не становила загрози безпеці Європи. Проте ми не зацікавлені в тому, щоб здавати всі наші економічні відносини з Росією. Ці питання ми розглядаємо в угорських окулярах, а не в чужих”, – підкреслив він.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено