Івано-Франківськ

В Україні затвердили новий перелік громад для виплат допомоги ВПО

У Мінреінтеграції затвердили новий перелік територій, на яких ведуться бойові дії або тимчасово окупованих.

aa5fc99dafdd205ce656a8b3abbd8484

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій затвердило оновлений перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам здійснюватимуть виплати.

Так, у грудні цього року уряд прийняв постанову № 1364, якою визначено механізм формування єдиного переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією.

Території, які зазначаються у переліку, поділяються на території, які окуповані Російською Федерацією, і території, на яких ведуться (велися) бойові дії. Своєю чергою території, на яких ведуться (велися) бойові дії, поділено на території можливих бойових дій і території активних бойових дій.

Також до переліку ретроспективно включені території, на яких велися бойові дії та які були тимчасово окуповані від 24 лютого 2022 року й на яких бойові дії або тимчасова окупація завершилися.

Таким чином, до нового переліку увійшли території Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей і м. Києва.

Також повідомляється, що право на виплати мають особи, які виїхали з населених пунктів, що включені до переліку як території:

  • можливих бойових дій;
  • активних бойових дій;
  • окуповані Росією, на яких не визначена дата завершення бойових дій (дата припинення можливості бойових дій) або тимчасової окупації та вважаються такими, на яких ведуться бойові дії або тимчасово окупованими.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено