Івано-Франківськ

Яка зараз ситуація на держрубежі з Білоруссю – розповідають прикордонники

Білорусь зараз підтримує росію у розв’язаній проти України війні.

9c83ed5 265378 stina1 new 960x380 0

Сили оборони України не фіксують яких змін, через “відволікаючі” маневри білоруських військових і продовжують укріплювати кордон із Республікою Білорусь..

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в коментарі УП, передає ПІК.

“Як відомо, сьогодні міноборони Білорусі заявило про завершення раптової перевірки боєздатності своїх  військ, яка тривала протягом останніх днів. В той же час за ці дні ми не фіксували поряд кордону якогось збільшення щодо техніки і особового складу або маневрів військових. Як ця перевірка, так і навчання, які Білорусь проводить разом з росіянами, фактично нічого не змінюють для України», – сказав він.

За його словами, продовжують посилювати кордон з Білоруссю,

«Як безпосередньо по лінії держрубежа, так і в прикордонні, щоб наш кордон був максимально готовий до обороноздатності, бо, повертаючись до 24 лютого, ми добре пам’ятаємо, звідки заходили російські війська, як білоруські прикордонники “люб’язно” відкрили кордон, і як РБ зараз підтримує Росію у розв’язаній проти України війні», – зазначив Андрій Демченко.

За словами Демченка, крім укріплення кордону в інженерному відношенні, знищуються можливі напрямки руху військової техніки, в тому числі мінуються найбільш загрозливі напрямки. Окрім цього розгортаються системи спостереження, для моніторингу ситуації на кордоні використовуються безпілотники

«Ми маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій: чи то якщо російські війська повторно спробують зайти, чи якщо білоруські сили, через тиск Росії захочуть відкрито підтримати військову агресію проти України», – додав Демченко.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено