Івано-Франківськ

Росіяни готуються до “рішучих дій” на Луганщині, стягують туди сили, – ISW

Експерти Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що ворожі сили готуються до "рішучих дій" у Луганській області.

28cd583bab111e8a85975e6bb4b3a3a3 33588 1430x946 scaled

На думку військових експертів, російські війська, схоже, готуються до рішучих дій у Луганській області, хоча поки незрозуміло, будуть це оборонні чи наступальні операції. Але, імовірно, це може бути “вирішальний наступ”.

За спостереженнями інституту, російські війська продовжують накопичувати техніку та сили в Луганську, передає ПІК з посиланням на УП. 

Групи ПДВ, які, ймовірно, раніше діяли в Херсонській області, схоже, передислокувалися до Луганської області.

У той же час ISW вважає, що росіяни взимку менш схильні до проведення нового наступу в Запорізькій області.

Експерти також вважають, що наступ росіян на Бахмут, ймовірно, наближається до кульмінації.

“Військова доктрина США визначає кульмінацію як “точку, в якій сили більше не мають можливості продовжувати свою форму операцій, наступу або оборони”, і “коли сили не можуть продовжувати атаку і повинні зайняти оборонну позицію або здійснити оперативну паузу”, – відзначають в  інституті.

При цьому, на думку аналітиків, досягнувши кульмінації, російські сили можуть продовжувати здійснювати неефективні штурми Бахмута невеликими групами, хоча ці штурми навряд чи призведуть до значних успіхів в оперативному плані.

ISW зі значною часткою впевненості прогнозує, що Путін не буде прагнути в цей час вступати у військовий конфлікт з НАТО у відповідь на надання будь-якої із західних військових систем.

Основні висновки ISW:

  • Наступ росіян на Бахмут, ймовірно, наближається до кульмінації.
  • Російські війська, схоже, готуються до вирішального наступу в Луганській області і менш імовірно, що вони проведуть новий наступ у Запорізькій області взимку 2023 року.
  • Кремль продовжує демонструвати, що Росія не має справжнього наміру вести переговори з Україною, наполягаючи на тому, щоб Україна визнала незаконну анексію Росією українських земель.
  • Кремль продовжує представляти передачу США систем протиповітряної оборони Patriot як ескалацію в російсько-американських відносинах.
  • Українські війська продовжували контрнаступальні операції в напрямку Кремінної, де ворог намагався повернути втрачені позиції.
  • Російські війська продовжували наступ навколо Бахмута, Донецька та на заході Донецької області.
  • У Херсонській та Запорізькій областях російські війська продовжували оборонні та ротаційні операції.
  • Кремль затвердив додаткові кошти на розбудову оборонних укріплень і намагається укомплектувати особовим складом фортифікаційні споруди у прикордонних районах Росії та на окупованій території України.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено