Івано-Франківськ

“Вони нас обстрілюють, а ми народжуємо”: першим у новорічну ніч в Тернополі народився хлопчик

Жінка народжувала під час повітряної тривоги.

1970a145b2062527 scaled

Вона розповіла, найбільше боялася, що під час пологів розпочнеться ракетна атака. Так і сталося. Вдень 31 грудня під час першої повітряної тривоги жінка була у підвалі, а вночі, під час другої, народжувала, передає Суспільне.

Першим у новорічну ніч народився хлопчик вагою три з половиною кілограми. Мати хлопчика Олена Шмигельська каже, народила о першій годині 15 хвилин.

“Я не раз про те думала, що страшно 31 народжувати, я чомусь була впевнена, що будуть обстріли. Правда вдень, були в підвалі, сиділи, бо була повітряна тривога. Десь о 14 ми спустились у підвал і сиділи до 16 години. Потім я народжувала під сирену. Я народила, а через 10 хвилин закінчилась повітряна тривога. Але нічого, вони нас обстрілюють, а ми народжуємо”, – розповіла жінка.

Жінка розповіла, сина планує назвати Арсеном.

53027297106d059b scaled

“Як старші люди кажуть, що у війну народжуються хлопчики і от мені здається, що то який добрий знак, що то перший хлопчик народився. Це сталося одразу після настання Нового року”, – зазначила Олена Шмигельська.

В перший день нового року в обласному перинатальному центрі народилися 5-ро дітей. Це на двох немовлят більше, ніж минулого року.

“Минулого року народилося 1 954, в цьому році 1 948. З них в нас народилося 44 двійні протягом року. Дуже багато було в нас передчасних пологів. Ми сподіваємось, що все-таки війна не вплине на народжуваність, бо українці повинні народжуватися, нація має рости”, – розповів директор центру Віктор Овчарук.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено