Івано-Франківськ

Договір про оренду до 2052 року: Почаївська лавра досі перебуває під владою рпц (ФОТО)

При складанні договору вся обитель була оцінена у 1200000 грн. Уявіть цю цифру - там одна ікона більше варта.

Договір про оренду до 2052 року: Почаївська лавра досі перебуває під владою рпц (ФОТО)

Почаївська лавра, що на Тернопільщині досі перебуває під цілковитою владою російської православної церкви. Порушення пам’яткоохоронного законодавства там незліченні – чого варте лише будівництво гігантського собору-новобуда та п’ятиповерхового готелю. Про це повідомляють у Фейсбук-спільноті “Україна Інкогніта”, пише ПІК.

“Обстановка на території гнітюча – це відмічають усі туристи, які бувають там. На вході відвідувачів зустрічають якісь казаки, які перевіряють штани на жінках, видають зашкорублі хустки, тим у кого непокрита голова. Як вони зазомбували багатьох мешканців Почаєва і околиць – це просто страшно. Розмови про москву – третій рим, про раскольніків із ПЦУ – тут це на кожному кроці, і не лише на території лаври, але й просто на ринку”, – йдеться у повідомленні.

Тернопільська ОДА неодноразово звертала увагу міністерства культури на численні, кричущі порушення УПЦ МП договору оренди. Реакції нуль.

324119783 547261677109588 7571369915545945979 n scaled

Начальник управління етнополітики, свободи совісті та цифрових трансформацій департаменту культури та туризму Тернопільської обласної державної адміністрації Ігор Кульчицький каже, що механізми розірвання договору існують. Однак Тернопільська адміністрація не має повноважень займатися відповідним питанням, бо на їхньому балансі лише пам’ятки місцевого значення.

“Це не компетенція Тернопільської ОВА. Лавра була забрана на баланс Кременецько-Почаївського історико-архітектурного заповідника споруд Почаївської Свято-Успенської лаври. Це є структура Міністерства культури України”, – прояснює чиновник.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено