Івано-Франківськ

Повну заборону УПЦ МП підтримують 54% українців — опитування

Загалом 78% респондентів заявили, що держава так чи інакше має втрутитися в діяльність УПЦ МП.

3318120 900

54% українців вважають, що Українську православну церкву (московського патріархату) потрібно повністю заборонити.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), пише ПІК з посиланням на “Громадське“,

“Загалом 78% респондентів заявили, що держава так чи інакше має втрутитися в діяльність УПЦ МП. З-поміж них 54% вважають, що УПЦ потрібно заборонити повністю. Ще 24% підтримують м’якший підхід — встановлення державного контролю та нагляду над діяльністю церкви”, – свідчать результати опитування.

Лише 12% опитаних вважають, що нічого не варто робити й не варто втручатися в справи УПЦ, а лише розслідувати окремі можливі випадки порушень.

У всіх регіонах України підтримують проактивну позицію держави щодо УПЦ МП. Найбільше за повну заборону церкви виступають у центральних (62%) та західних (57%) областях. На півдні та сході повну заборону підтримують 48% та 41% опитаних відповідно. Натомість там відносно більше прихильників державного контролю та нагляду за церквою.

“Також соціологи зазначають, що й українськомовні, й двомовні, й російськомовні опитані підтримують проактивну позицію владу щодо УПЦ МП. У російськомовних українців це підтримка дещо нижча, але все одно істотна — 68%, зокрема 44% підтримують повну заборону”, – йдеться у дослідженні.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено