Івано-Франківськ

Ердоган поговорив з путіним та закликав його до “одностороннього припинення вогню”

У розмові обговорили війну в Україні.

258d7fd gettyimages 1205321120

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провів телефонну розмову з російським президентом владіміром путіним.

Про це повідомила пресслужба турецького лідера, пише ПІК з посиланням на  “Європейську правду”.

Згідно з повідомленням, під час телефонної розмови обговорювалися турецько-російські відносини, зокрема  енергетичні, а також регіональні питання, зокрема російсько-українська війна та Сирія.

“У розмові Ердоган зазначив, що переговори щодо російсько-української війни принесли позитивні результати, такими він назвав ініціативу щодо створення зернового коридору, обміну полоненими та створення безпечної зони навколо Запорізької АЕС”, – йдеться у повідомленні.

Ердоган також заявив, що заклики до миру та переговорів мають бути підкріплені одностороннім оголошенням про припинення вогню та “баченням справедливого рішення”.

Щодо енергетичних питань, Ердоган сказав, що рф і Туреччина зміцнили та продовжують зміцнювати інфраструктуру для створення хабу природного газу в Туреччині, і заявив, що вони прагнуть завершити дорожню карту та зробити конкретні кроки для реалізації цього проєкту якомога швидше.

Нагадаємо, у вівторок радник турецького президента Ібрагім Калін анонсував телефонні розмови Ердогана з президентами України та Росії.

Чи відбулася розмова з Володимиром Зеленським, наразі не повідомлялося.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено