Івано-Франківськ

На Львівщині створять прихисток для людей, які постраждали від домашнього насильства

Одночасно у прихистку зможуть проживати більше 20 осіб.

6 2 scaled

Львівщина створить перший на заході України прихисток для осіб, які постраждали від торгівлі людьми, домашнього насилля та насилля за ознакою статі.

Про це йдеться на сайті Львівської ОВА, пише ПІК.

Кошторис проєкту – майже 12 мільйонів гривень. Фінансує роботи з реконструкції та облаштування нового безпечного простору американський благодійний фонд «Сієнтія Юкрейн», з яким восени підписала меморандум про співпрацю Львівська районна військова адміністрація.

Крім ремонтних робіт, будинок планують повністю вмеблювати та облаштувати прилеглу територію. Одночасно проживати у прихистку зможуть до 22 осіб.

Реконструкцію в одноповерховому будинку вже розпочали. За кілька місяців тут з’являться 7 невеликих помешкань для жінок, а також кабінети, де можна буде отримати допомогу медиків, психологів і юристів.

«Йдеться про цілком інклюзивне приміщення. Одна з кімнат буде спеціально обладнана, аби там могла тимчасово проживати особа з інвалідністю. Ще одну готуємо для розміщення матері з дитиною. У цьому будинку зможуть на певний час знайти безпечний прихисток, насамперед, жінки, які постраждали від домашнього насилля, торгівлі людьми та сексуального рабства. Такі люди часто не знають, що їм робити і куди йти, не розуміють, кому вони потрібні. Вони конче потребують нашої допомоги. Саме тому ми створимо безпечне місце, де жінка зможе отримати не просто дах над головою, а їжу, медичну допомогу, послуги психолога і юриста, щоб якнайшвидше позбутися психологічної травми і, наприклад, швидко відновити втрачені документи», – пояснює голова районної військової адміністрації Христина Замула.

Голова Львівської РВА підкреслює, що проєкт створення прихистку не обмежується лише його простором.

“У планах – розгорнути широку інформаційну кампанію.  До прикладу, інформація українською мовою про те, що таке торгівля людьми, як вберегтися від небезпеки, куди звертатися у разі, коли з вами намагаються вчинити якісь підозрілі речі, або де та як шукати допомогу, коли людина вже потрапила у біду, повинна бути доступною у всіх міжнародних пунктах пропуску. До системи запобігання варто включити спеціальні послуги «перевіреного водія» у сервісах таксі, соціальну рекламу в медіа, інформаційні матеріали, адаптовані для українських учнів та студентів усіх областей”, – йдеться у повідомленні ОВА.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено