Івано-Франківськ

У Франківську вперше запрацювали зимові школи

Загалом є 18 різноманітних гуртків. 

В Івано-Франківську вперше запрацювали зимові школи. На базі гуртків та позашкільних клубів діти від 7-ми до 18 років на час канікул зможуть обрати та безкоштовно відвідувати заняття, повідомляє міський голова Руслан Марцінків, пише ПІК.

«Зараз тривають зимові канікули, вони будуть до 26 лютого. Тому було прийнято рішення посилити роботу позашкілля, позашкільних гуртків. І для того в кожному районі міста в нас є позашкільні гуртки, позашкільні клуби, де діти зможуть поспілкуватися, провести різноманітні майстер-класи, навчитися виробляти різноманітні речі, у деяких клубах ми проводимо навчання з підготовки до ЗНО», – розповідає детальніше про зимові школи заступниця міського голови, директор Департаменту освіти Вікторія Дротянко.

Реєстрація, за словами головної освітянки міста, розпочалась ще 27 грудня. Наразі виявили бажання відвідувати зимову школу понад 3 тисячі школярів. Керівник авіамодельної лабораторії Богдан Рапалюк розповідає, гурток займається конструюванням, виготовленням, а також запуском моделей літаків. Також виготовляють і ракети. Головний напрям – це радіокеровані літаки.

«Два наших вихованці вже на фронті. І їм навчання тут дуже допомогло. Запускають «Лелеку», і інші дрони. Гурток перспективний дуже, технічний вид спорту. Ми беремо участь в змаганнях: міських, обласних, в чемпіонаті України. В першості Європи та світу. Але для цього треба попасти в збірну України. В нас навіть дівчата є, вони досить акуратно працюють. Тому запрошуємо бажаючих. Заняття в нас безкоштовні», – розповідає керівник авіамодельної лабораторії Івано-Франківська Богдан Рапалюк.

У Франківську також діють гуртки танців, спортивні секції, заняття з рукоділля та інші творчі майстерні.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено