Івано-Франківськ

У Генштабі повідомили про ситуацію на фронті на другий день Різдвяних свят

Триває 319 доба героїчного протистояння України проти російської агресії. І ми обов'язково переможемо!

У Генштабі повідомили про ситуацію на фронті на другий день Різдвяних свят

Противник веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Лиманському напрямках, намагається покращити тактичне положення на Куп’янському напрямку.

Зосереджує зусилля на захопленні Донецької області в межах адміністративного кордону, успіху не має. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ ввечері, 8 січня, пише ПІК.

Головне зі зведення:

  • Протягом доби окупанти завдали одного ракетного та 19 авіаційних ударів. Здійснили понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, і по цивільній інфраструктурі.
  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка залишається сталою: визначені підрозділи збройних сил білорусі та росії продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Разом з тим, противник обстрілює позиції наших військ та цивільні об’єкти вздовж усієї лінії зіткнення.
  • Разом з тим, ворог обстрілює позиції наших військ та цивільні об’єкти вздовж усієї лінії зіткнення.
  • Серед особового складу окупантів, що діють на Запорізькому напрямку, противник задіяв підрозділи росгвардії. 5 січня поблизу населеного пункту Чистопілля розстріляли шістьох осіб, які висловили позицію про здачу в полон Силам оборони України.
  • З метою дискредитації українського військового керівництва, противник поширює дезінформацію про підготовку вогневого ураження Силами оборони медичних закладів Луганщини, де проходять лікування поранені російські загарбники.
  • Українська авіація протягом поточної доби завдала десять ударів по районах зосередження ворога, а також два удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.
  • Також наші захисники збили три ворожих БпЛА, ймовірно типу «Орлан», та три гелікоптери: по одному Мі-24 та Ка-52, а тип ще одного – уточнюється.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено