Івано-Франківськ

Туреччина заявила, що підтримує мирний план Зеленського

План з 10 пунктів був запропонований президентом Володимиром Зеленським.

bc717a0a173c320627f74162526c29f9 scaled

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Туреччина підтримує мирний план врегулювання війни в Україні.

Як повідомляє Anadolu, про це він сказав під час спільної пресконференції із міністеркою міжнародних відносин та співробітництва Південно-Африканської Республіки Наледі Пандор під час візиту до ПАР, пише ПІК з посиланням на Суспільне.

“Є нові параметри та реалії. Росія заявляє, що зараз готова до переговорів. Зеленський запропонував мирний план із 10 пунктів. Ми, як Туреччина, підтримуємо цей план і продовжуємо нашу роботу”, — сказав міністр.

Чавушоглу додав, що Туреччина спільно з ПАР докладає зусиль для збереження “зернової угоди”, укладено за участі України та РФ.

“Ми робимо все можливе з Південною Африкою, щоб забезпечити безперебійну роботу Стамбульської угоди щодо зерна в ООН”, — зауважив міністр.

За його словами, обидві країни дотримуються однакової думки про те, що необхідно припинити бойові дії між Росією та Україною і розпочати переговори про “справедливий мир”.

Нагадаємо, під час участі у саміті «Групи двадцяти», Президент України Володимир Зеленський представив набір рішення, реалізація яких гарантуватиме мир.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено