Івано-Франківськ

Дельфіни через війну мігрували на мілководдя Чорного моря, де мало їжі

Зазвичай ці тварини в цю пору року зимують у глибинах моря біля Криму, берегів Грузії, Туреччини.

Дельфіни через війну мігрували на мілководдя Чорного моря, де мало їжі

Дельфіни цьогоріч мігрували через вплив корабельних сонарів і бомбардування на мілководдя північно-західної частини Чорного моря. Про це повідомив у Фейсбуці співробітник національного парку «Тузлівські лимани» еколог Іван Русєв, пише ПІК.

“Але після повномасштабного нападу рашистів на Україну і створення армагедону для чорноморських китоподібних на Чорному морі через вплив сонарів і бомбардування багато з них були вбиті і зазнали контузій від потужних вибухів. І зараз такі контужені самотні тварини замість того, щоб бути з родинами на зимівлі на глибині моря, блукають у мілководді Північно-Західної частини Чорного моря, де дуже мало їжі”, – зазначив він.

Доктор біологічних наук констатував, що в акваторії Чорного та Азовського морів живуть три види китоподібних, і сьогодні вони потребують захисту від наслідків війни.

“Задля їх збереження нацпарк «Тузлівські лимани» спільно з Інститутом зоології НАН України, Українським товариством охорони птахів подали до Міндовкілля пакет документів щодо створення великого по площі морського резервату в акваторії північно-західної частини Чорного моря”, – додав Русєв.

Еколог застеріг: якщо не зробити цього, у повоєнний час можемо втратити дельфінів, як колись втратили тюленя-монаха, а згодом можемо втратити й екосистему Чорного моря.

До слова, станом на 1 жовтня 2022 року у Чорному морі через військові дії загинули до 50 тисяч китоподібних.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено