Івано-Франківськ

У НАТО прокоментували запеклі бої біля Соледару і Бахмуту

Генсек Альянсу зазначив про важливість надання зброї ЗСУ.

stoltenberg scaled

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляє, що запеклі у Соледарі та Бахмуті свідчать про потребу посилення військової допомоги для України.

Про це він повідомив 11 січня на спільній пресконференції з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн, пише ТСН.

“В останні дні ми бачили запеклі бої біля Бахмуту і Соледару на сході України. Це знову свідчить про хоробрість українських Збройних сил, бо вони боряться для захисту своєї Батьківщини. Це також свідчить, наскільки життєво важливо, аби ми збільшили нашу військову підтримку для України, – наголосив Столтенберг.

Він також привітав рішення США, Німеччини і Франції відправити Україні бойові машини піхоти Bradley і Marder, а також легкі танки AMX-10RC.

“Наша підтримка має велике значення на місці (ред. – на фронті в Україні). І у цей ключовий момент війни ми повинні робити ще більше і навіть ще швидше”, – наголосив Столтенберг.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що міністр оборони України Олексій Резніков на найближчому засіданні Контактної групи з питань оборони України, на Рамштайні-8 20 січня повідомить про озброєння, якого потребує Україна. Зокрема, зброя потрібна ЗСУ для контрнаступу та звільнення територій.

Варто також зазначити, що наразі у Бахмуті та Соледарі тривають бої. Повідомлення РФ про нібито взяття Соледару та оточення Бахмута не відповідають дійсності.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено