Івано-Франківськ

Загроза з Білорусі: у ЗСУ розповіли про ситуацію на кордоні

До Білорусі продовжують прибувати ешелони з технікою та особовим складом Збройних сил РФ.

97 main v1671873110

У Білорусі недостатньо військ для нового наземного вторгнення в Україну. Про це заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв під час розмови з журналістами 12 січня, пише ПІК.

“Україна підтримує зв’язок з західними партнерами, зокрема, з США і Польщою, також постійно працює розвідка. Отримувана інформація свідчить, що наразі угрупування білоруських військ уздовж кордону з Україною ні в кількісному, ні в якісному відношенні не змінилися”, – заявив Наєв.

Натомість українські війська почувають себе спокійно, поступово збільшуючи оборонні спроможності і поліпшуючи вишкіл військових.

Водночас, потенційна загроза наступу армії РФ з території Білорусі зберігатиметься протягом наступного року. Це пов’язано з тим, що російське угруповання військ буде розгорнуто в Білорусі з метою проведення навчань, заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

За його словами, на території Білорусі заплановано проведення спільного оперативного навчання Збройних сил РФ та Білорусі за назвою Щит союзу-2023. Проте замість навчання Центр-2023 планується провести маневри ЗС Росії та Білорусі Захід-2023.

Особливістю цих заходів є те, що в обох випадках на території Білорусі буде розгорнуто російське угруповання військ, яке може бути використане для відповідних дій.

“Виходячи із зазначеного, протягом наступного року потенційна загроза наступу ЗС РФ з території Білорусі буде зберігатися. Наразі заходів щодо формування противником ударного угруповання для відновлення наступальних з території Білорусі не спостерігається“, – зазначив Громов.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено